Varför tänker man inte på trädgården på vintern? Kanske för att den inte har något värde för dig just nu. En välplanerad miljö har dock värden året om. Det är ju nu en vacker och smart grundstruktur framträder extra mycket. Många träd och buskar har vackra stammar eller växtsätt som framträder extra bra nu när de klätt av sig sina lövkappor och bladblusar. Även många perenner står stolt och ihärdigt upprätt långt in i vintern och låter sina torra stjälkar och sprickfyllda frökapslar kläs i ett gnistrande frostlager. Vissa tål till och med tyngden av en liten snömössa och bildar spännande svävande vita bollar.

Vi tror att man delvis måste tänka om vad gäller trädgård. Trädgården är inte bara en utemiljö, den är även en del av din innemiljö. Är inte dina fönster som tavlor över ditt närliggande landskap? Vi vill måla om dessa vintertomma vyer, fylla landskapet med ett innehåll som får bli en del i din inredning, även vintertid.

Kanske är det ljuset som saknas. Man lämnar hemmet i mörker och återvänder i mörker. När man tittar ut ser man … mörker. Låt delar av din trädgård lysas upp. Använd trädens vackra stammar eller en putsad mur som en reflektor till en liten gömd ljuskälla. Effekten är enorm! Snacka om att skapa vackra vyer med enkla medel.

 

Välplanerad trädgårdsdesign tar hänsyn till alla aspekter av upplevelsen av din trädgård. Låt oss hjälpa dig att skapa en utemiljö som även är en del av din innemiljö!